Förslag på informationsstruktur

ILT Education – Ett förslag på informationsstruktur

Skolor har ofta många olika digitala hjälpmedel och det är ibland inte helt lätt att finna rätt information till rätt tjänst. Vi har därför gjort ett ”paket” som ni kan använda er av när det gäller våra tjänster i er miljö. Här har vi sammanställt korta texter om de olika tjänsterna och affischer som ni kan sätta upp i lokalerna om att tjänsterna används på er skola, brev till vårdnadshavare men också enkla instruktioner om inloggningssätt som är perfekt att lägga in på skolans intranät eller annan informationskanal.

Här presenterar vi på ILT en sammanfattande informationsstruktur som ni med fördel kan utgå ifrån och kopiera/klistra de delar ni behöver för att informera om era digitala lärresurser och verktyg på interna plattformar, intranät eller liknande.

Kort information om våra tjänster
Här hittar ni kort information om våra tjänster som ni kan kopiera och klistra in för att berätta mer om vilka tjänster ni har tillgång till.

Polyglutt
Polylino
Begreppa
Inlästa läromedel
Trovy
Fonologia

ILT Affischer

Här hittar ni affischer som ni kan sätta upp om att ni har tjänsterna på skolan så att elever och personal påminns om det.

Polylino
Begreppa
Inlästa läromedel

Hur ni loggar in

Åtkomst på skolan

Fyll i informationen om er kontohantering ex om ni skapar konton via en synk och publicera på webb/intranät.

Så här loggar personal och elever in:
(till exempel användarnamn och lösenord, gruppkod, Google, Skolon, Skolfederation och Office365)

Åtkomst hemifrån

Bra att veta är att samtliga inloggningsmetoder ILT erbjuder går att kombinera - de stör inte varandra. Har ni inte möjlighet att låta eleven logga in med tex Google eller Office365 hemma, så kan eleven i stället använda ILT:s inloggning via antingen användarnamn och lösenord eller via gruppkod och lösenord.

Ta hjälp av våra dokument för att skicka med era elever inloggningsuppgifterna hem eller direkt till föräldrarna

Inlästa läromedel
Polylino
Begreppa

Samtliga av ILTs inloggningssätt kan kombineras med en skolas egna SSO

ILT lämnar aldrig ut inloggningsuppgifter till vårdnadshavare som hör av sig med hänsyn till GDPR.

Behörighet
Nedan hittar ni information om hur och varför du behöver logga in med säker inloggning, hur ni får behörighet samt information om administratörernas roll.

När behöver du logga in säkrare och hur får du behörighet?
Vilken roll har en administratör för ILT?

Har du frågor?
Det kan också vara bra att ha med kontaktinformation på informationssidan. Både till er som är kontaktpersoner eller administratörer på skolan, men även till oss på ILT.

Kommunens/koncernens kontaktuppgifter:

Namn

e-post

Kontakta ILT support

På telefon: 08-556 115 50

E-post: kundsupport@ilteducation.com

Öppettider: Helgfria vardagar 8:00-16:30

Vid mailkontakt får du ett mail tillbaka från ILT med ditt ärendenummer. Återkoppling sker inom 24 timmar under helgfria vardagar.

Ytterligare information att dela
ILT Education har en supportsida med guider och filmer som beskriver de olika tjänsterna. Du kommer åt supportsidan även när du är inloggad på ILT under rubriken Support i menyn till vänster.

Länken till vår supportsida är: https://support.ilteducation.se/kb/sv/

Utbildning och webinar

ILT erbjuder olika typer av utbildningar för att ni ska kunna få ut så mycket som möjligt av våra tjänster. Utbildningarna ingår kostnadsfritt som en del av abonnemanget. Kontakta implementationse@ilteducation.com och diskutera vad som är bäst för just er!

Ni vet väl om att vi även erbjuder Webinar varje vecka? Ta en titt i vår webinarkalender och boka in dig på det tillfälle du är intresserad av. Hittar du ingen tid som passar har vi även inspelade Webinar som du kan se när du vill. Du hittar dessa här:
Polyglutt förskola
Polylino skola
Begreppa
Inlästa Läromedel