Manuell eller automatisk uppspelning

Det är möjligt att välja om du vill ha manuell eller automatisk uppspelning för hur snabbt orden dyker upp i Lyssna- och Läs-uppgifterna. Intervallet för tiden som kan ställas in är från 3 sekunder till 0,6 sekunder. Målet är att eleverna ska kunna läsa orden korrekt på en sekund. Använd därför funktionen för uppspelningshastighet aktivt och observera hur eleverna presterar när de läser en Läsa-uppgift för dig.

Det går också att ställa in uppspelningen på manuell. Istället för att orden visas automatiskt behöver du då klicka på höger pilknapp för att nästa ord ska dyka upp.

Hur du ställer in uppspelningshastigheten

Det finns två olika sätt att justera uppspelningshastigheten på:

1. Genom att klicka på användarsymbolen uppe till höger (första bilden).

2. Inuti en Lyssna- eller Läsa-uppgift nere till höger (andra bilden).