Vilken roll har en administratör för ILT?

Administratörens huvudsakliga uppgifter är att

När du som administratör loggar in, ska du välja att logga in säkrare för att kunna administrera fullt ut. Idag sker säkrare inloggning med SMS-kod (mobilnummer kopplas till kontot) och/eller via Bank ID (personnummer kopplas till kontot).

Det är ni själva som avgör vilken behörighet era kollegor ska ha med hänsyn av GDPR.

Ansvar över och administrerande av talböcker och talboksrättigheter på redan existerande elevkonton sköts av en personal utifrån en säkrare inloggning, som inte behöver vara administratör. Oftast är det en specialpedagog eller en bibliotekarie på skolan som tillsätter talboksrättigheter. Talböcker ingår i tjänsten Inlästa läromedel.

Blir det för sårbart med endast en administratör, var fler!

Bra att veta för dig som har administratörsrättigheter.pdf
144.5 KB