Tilldela elev talboksrättigheter

Talboksrättigheter får endast läggas till på de elever som har en funktionsnedsättning som påverkar läsandet. Eftersom det indikerar något om elevens hälsa klassas det som en känslig personuppgift. Läs mer om vad en talbok är längre ner.

1.      Logga in säkrare via ilteducation.com/se. Om du redan är enkelt inloggad på ditt konto kan du fortsätta till säkrare inloggning via vänstermenyn.

2.      Gå därefter till vänstermenyn och välj Hantera användare

3.      Under fliken Elever söker du fram din elev som ska tilldelas talboksrättigheter via sökfältet. Sök på tex namn, efternamn eller en e-postadress.

4.      När du hittat eleven i listan klickar du på användarnamnet för att komma till Redigera elev.

5.      Skrolla ner till Talboksrättigheter och markera i rutan

6.      Avsluta med att Uppdatera längst ner på sidan!

När eleven loggar in kommer nu samtliga talböcker vara synliga om eleven själv söker efter titlar, och du som personal kan under säkrare inloggning dela eleven talböcker.