Hoppa till huvudinnehållet

Kontosynkronisering via Skolsynk för Google

Skolsynk för Google finns för kunder som använder Google Workspace for Education, vilket också är källan för datan som skickas till oss.  

B

B

  • Skolsynk för Google möjliggör automatiskt att användarna kan logga in till våra tjänster via Single Sign-On (SSO) med sitt Google-konto. 

  • För installation av Skolsynk för Google krävs att du är inloggad i Googles administratörskonsol med full access. Installera Skolsynk för Google från app-menyn via Google Workspace Marketplace. Genväg till appen läggs till under app-menyn då appen är installerad.

  • Du får tillgång till de skolor som via domänen kan matchas med Skolverkets skolenhetsregister. 

  • Med enkla verktyg konfigureras sedan hur elever, lärare och grupper hämtas från organisationsenheter och Google Groups, för att synkas vidare till våra tjänster i ILT. Detta kan du som kund göra själv men vi på ILT hjälper gärna till om det behövs! 


En uppsättning Skolsynk Google kräver visst arbete från ILT, varför ett sådant projekt måste planeras tillsammans med oss. 

Direktlänk för inloggning till ILT med Google är https://app.ilteducation.se/login/google 

Direktlänk för inloggning till Polylino med Google är   https://app.polylino.se/login/google 

Direktlänk för inloggning till Begreppa med Google är https://app.begreppa.se/login/google 

Direktlänk för inloggning till Trovy med Google är
https://app.trovy.se/login/google

Glad PåskVill ni synka med Skolsynk Google så ber vi er att kontakta oss via kundsupport@ilteducation.com eller 08-556 115 50 så bokar vi ett uppstartsmöte!