Se era användarkonton och administrera lösenord

All inloggad personal på skolan kan se vilka elever, personal och administratörer som finns på plats. Logga in via www.ilteducation.com/se och välj i vänstermenyn Hantera användare. Under din organisation bläddrar du mellan flikarna Elever, Personal och Grupper.

Under fliken Elever kan du söka fram en elev på tex för- eller efternamn. Genom att klicka på elevens användarnamn visas information så som kontots e-postadress och eventuella grupptillhörighet med mera.

Vill du här skapa/ändra ett lösenord till din elev, som möjliggör inloggning med användarnamn och lösenord och/eller med gruppkod och lösenord, gör du det genom att skrolla ner till Lösenord. Du kan inte elevens befintliga lösenord om ett sådant fanns sedan innan. Skapa ett lösenord med minst åtta valfria tecken. Upprepa på raden under. Tänk på att lösenordet ska skrivas in av eleven exakt så som det skapas, om du tex väljer att blanda gemener och versaler. Glöm inte att uppdatera längst ner på sidan!

Det är också möjligt att sätta ett gemensamt lösenord för alla elever i en grupp. Det gör du via Hantera användare, välj här fliken Grupper och klicka på gruppens namn. Välj på denna sida den blå knappen Hantera användare, och klicka på Byt lösenord till alla elever. Skapa ett gemensamt lösenord på samma sätt som beskrivet ovan. Vi rekommenderar gemensamma lösenord för yngre elever eller elever i anpassad skola.

Bra att veta är att samtliga inloggningsmetoder ILT erbjuder går att kombinera - de stör inte varandra. Har ni inte möjlighet att låta eleven logga in med tex Google eller Office365 hemma, så kan eleven i stället använda ILT:s inloggning via antingen användarnamn och lösenord eller via gruppkod och lösenord.

Ta hjälp av våra dokument för att skicka med era elever inloggningsuppgifterna hem.
Inlästa läromedel
Polylino
Begreppa

En personal som ska logga in med användarnamn och lösenord skapar/uppdaterar sitt lösenord genom att klicka på länken Glömt lösenord? på någon av våra inloggningssidor. De anger där sitt användarnamn för kontot och klickar på Skicka. Ett automatiskt mejl med en ny lösenordslänk skickas då till den e-postadress som är kopplat till kontot. Se efter i skräpkorgen om mejlet inte dyker upp!

För att se vilka på organisationen som har administratörsrättigheter väljer du via Hantera användare fliken personal. Markerar i rutan framför ”Admin” för att filtrera fram dessa.