Hoppa till huvudinnehållet

Möjligheter att logga in

Du kan alltid logga in med ditt användarnamn och lösenord i våra tjänster, men vi erbjuder också en rad andra alternativ.  

De flesta av våra synkroniseringslösningar möjliggör automatisk att användarna kan logga in via SSO (Single Sign On) kopplat till den synkroniseringslösningen. Men det finns också möjlighet att aktivera ett inloggningsalternativ som inte är kopplat till synklösningen.

Samtliga inloggningsmetoder kan kombineras och krockar inte med varandra!

Kanske behöver ni låta era elever logga in på olika sätt beroende på om de loggar in i skolan eller hemifrån till exempel.

Google
Om din skola eller kommun använder Googles Workspace for Education kan du logga in med ditt Google-konto.

Microsoft Office 365
Om din skola eller kommun använder Office 365 kan du logga in med ditt Office 365-konto.

Skolfederation
Om din skola eller kommun är ansluten till Skolfederation kan du använda det som inloggningsalternativ.

Skolon
Om din skola eller kommun är kopplade till Skolon och har er kontosynk därigenom kan du via "Min samling" klicka dig vidare till våra tjänster.

CSV-fil via ftp
Om din skola eller kommun synkar in användare via en CSV-fil finns det möjlighet för kommunen att skicka ett värde i filen som möjliggör inloggning via ditt Google- eller O365-konto, eller via Skolfederation.

Manuellt skapade användarkonton eller konton skapade via Excelimport
Om din skola eller kommun har administratörer som skapar konton manuellt eller via Excel kan de själva lägga in ett värde som möjliggör inloggning via ditt Google- eller O365-konto, eller via Skolfederation.

Gruppkod
Ni har också möjlighet att låta era elever logga in med gruppkod och lösenord. Gruppkod och lösenord har all inloggad personal möjlighet att administrera. Läs mer om hur ni lägger till en gruppkod och lösenord här!

Vill du veta mer? Vi hjälper dig gärna med hur du aktiverar de olika inloggningsalternativen manuellt eller via en användarsynkroniseringslösning.  

Läs igenom våra mer detaljerade guider och kontakta oss via kundsupport@ilteducation.com eller 08-556 115 50