Våra alternativ för kontosynkronisering

Vi erbjuder alla våra kunder kontosynkronisering – en teknisk lösning som gör att alla elev- och personalkonton skapas och uppdateras automatiskt i våra tjänster via en integration med befintliga IT-system på förskolan eller skolan. Inga Excellistor eller annan manuell hantering behövs efter att implementeringen är gjord. Genom synkroniseringen kan du ha koll på och styra exakt vilken användarinformation som skickas till vår tjänst, vilket gör det GDPR-säkert.

GLAD PÅSK

Eftersom vi har stöd för ett flertal olika lösningar startar vi alltid med att fastställa vilken synkroniseringslösning som är bäst lämpad för just din kommuns behov. Vi driver sedan tillsammans den tekniska implementationen av processen.

Lösningen sätts alltid upp i ett så kallat testläge så att vi kan utföra testkörningar och säkerställa hela uppsättningen innan vi kör igång.

Lösningar

Vi har stöd för ett flertal olika lösningar för synkronisering, eller användarprovisionering som det också kallas.

• Med Skolsynk Microsoft och Skolsynk Google provisioneras användarkonton från Office 365 resp. Google Workspace for Education.

• Vi har möjlighet att ta emot CSV-filer via vår FTP för kontinuerlig inläsning.

• Använder kommunen Skolon? Då kan ni genom en användarsynk nå våra tjänster via Skolons “Min samling”.

• Om kommunen loggar in med Skolfederation kan vi skapa upp era användare automatiskt vid första inloggning, alternativt kombinera Skolfederationsinloggningen med en CSV-synk via FTP.

• Vi erbjuder de kommuner som önskar att skapa upp och redigera sina användarkonton via EGIL

GLAD PÅSK

Är du intresserad av kontosynkronisering?

Läs igenom våra mer detaljerade guider om vad respektive synklösning innebär, och kontakta sedan vår kundsupport via kundsupport@ilteducation.com eller 08-556 115 50 så bokar vi ett uppstartsmöte om hur ni bäst kommer igång!